Friday, 28 June 2013

kwn putih2 melati

heii...assalamualaikum...ary ny nak citer cikit ttg dua fwen saye yg cukup putih kulitnye.....bleh dikatekan seperti putih melati....kedua-dua fwen saye nyy chineese mixed islam...ehh salah pulak parent dorang yg mix tuu...hihi....dorang nyy sengal cikit perangai dia.....tapy paling saye suke tgk mate dua org nyy....sepet nak terlelap dah....keistimewaan dorang nyy pandai lah juga....citer2 dorang nyy sorang guru ustazah n sorang lagi doktor or pramugarii...hope korang dpt mencapai cite2 k n dorang nyy juga ade impian tuk gi mesir n sorang lagu united kingdom kott...korang gi lah study at sane yerr sbb aq tau fwen aq mesti leh wattt  kannn...AMIN....malahan dorang nyy juga adelah bff saye.Yg bercite2 ustazah tuu cukuppp baguss...mane x nye tiap2 ary beristighfar n bagi ceramah at fwen dia....kalo satu ary x dgr dia punye ceramah,confirm rindu.....nak melalak ponn ade jugakk.Nak kater comel dorang nyy....mmg yer lah kann.....tapyy dorang ade persamaan yg same like me iaitu kaki bergambar.....penuh kamera dgn wajah kami yg terlampau berseri lah cgt kannnn.....yg doktor or pramugari tuu asyikk study n melayari internet jeee...saye berharap hubungan persahabatan kiter akan kekal okkkk.....n saye arap cgt korang dorang nyy senyumlah slalu sbb nnti aq leh tgk mate sepet putih2 melatiii......bye korang.....cyg sume bff......korang study leklok k....rememer ibubapa n JGN LUPA SOLAT.....muehhhh

Monday, 24 June 2013

BETDAY LENTIK

Selamat malam semua....ary ny 24 jun 2013....iaitu ary lahir bdx dlm pic ny.Omey kan dia...dia anak bongsu dlm lima adik-beradik.Baby ny dinamakan Nur Maisarah Adillah bte Hasmisan.Selamat ary lahir yer yg ke-2.Moga pjg umor,dimurahkan rezeki n jadi anak yg solehah tau....dah besau nnti belajar rerajin...Kak ngah cyg maisarah bambam....untungle bulu mate lentik kan maii...jelly kak ngah nnti nak pinjam leh x....ahakkssss.Jadi anak yg berguna utk generasi akan dtg....MUEHHH

Friday, 21 June 2013

Familyyyyyyy




ini keluarga aku.. i can't live without them.. i lovee them..
yang buat peace tuh aku..kat tengah tuh mak aku, an kanan tuh akak ku yg tercintaaaaaa

khas utk awak kwn

assalamualaikum aida...aq tau ko mesti ngan sedeyh kann....you must be strong ok...Allah sedang menguji ko tuu.Aq bkn x nak tlg ko wat sos top up tapi wory jerr...bagi aq kumbang bkn sekuntum....kalo ko still buntu dng hal tuu..try solat istikharah or hajat...jage pelajaran tau aida...aq advise ko sbb ko adelah kwn aq...mane ade kwn nak tgk kwn dia susah....jgn membazirkan air mate kerna lelaki....kite pompan yg bermaruah so owg yg bodoh jer akan buat mcm tuu.Ko leh cari yg lain kot kalo ko nak...bosan lah weyh idup ngan laki waktu kiter ngan study lagii....aq rase ko adelah hamba yg bijak dlm mate pelajaran so lanjutkan lah pelajaran lebih jauh lagi k nnti aq leh tgk my friends sukses k.....jage diri bye

study group

heyy assalamualaikum....ary ny ade study group wif my friends.Maklumlah skrg  asyik ade keje kursus jerrr....so bz kan diry ngan keje folio nyy.Hurm petang kang ade kelas ngaji lakk....kalo ary minggu ny mane ader owg yg x bz kannn.Alhamdulilah musim jerebu skrg makin pulih di melaka.Dugaan mmg sentiasa ader pade umat ALLAH.Dengan kesabaran sahaja yg bleh meneruskan kekuatan yg perlu ade pade diry.....pasti ade hikmah sebaliknyerr...btw study group ary ny mmg best sbb ade nyer kwn yg sengal..kaki lawak...hurh.Sejak kebelakangan nyy,knp diri aq x leh tumpukan perhatian pade pelajaran.....knp???mood rajin plz dtg cepat....

Friday, 14 June 2013

sahabat yg dicariii selama iniii

Assalamualaikum aryy nyy sudah hampir pengenalan saye bersama sahabat iaitu 2 thn 8 bln .Bila dikenang sudah lame kite berkenalannn....byk dugaaan yg kite rempuh semasa persahabatan kite terjalinn...alhamdulilah sehingga sekarang kite masih bersama....sahabat adelah org yg periang,suke melayan lawak orggg n idop sahabat mmg paling tidak gemar dikongkong...kalo saye jadi beliau juga mungkin perkara yg same berlaku....zaman sekarang mane ader owg idop yg suke dikongkong oleh temann sendiriii....sahabat adelah kwn yg ke2 saye mengenali ketika saye memasuki sekolah baru...ketika ituu umur kiter 11 thn.Saye berpindah di situ kerana berpindah rumahhh.Sejak itu pengenalan kiter dieratkann..Sekarang ini ponn kemana sahaja saye berada di sekolah pasti sahabat di sebelahh...sahabat belajarlah rerajin hingga mendpt mencapai cita2 yg diingini iaitu guru...moga tercapai..Aminn.Teus kan lah idop sahabat dgn sikap yg ceria...kerna saye juge turut gembira apabilaaa sahabt berjaya...sahabat juga pandai dlm mate pelajaran matematik so jadilah guru matematik,manetau ader peluang ker nnti....ini sume ketentuan Allah.Kiter hanya merancang sahaje...saye redha jika Allah memisahkan kiter kerna alasan yg baik...sbb saye percaye sume yg terjadi pade diri pasti ade hikmahnye.Begitu juga persahabatan kiter pade suatu ary nnti akan terpisahh.Walaubagaimanapon kiter harus menerima sume itu dgn redha kerna Allah telah beri kiter hidayah yg lebih baik utk mase hadapan.Saye gembira mendapat sahabat yg setia dan juga yg selama ini dinanti oleh saye...Semoga ikatan persahabatan kiter terus terjalin walaupon terpaksa berpisah uat sementara pade suatu ary nnti....Aminnn

Wednesday, 5 June 2013

kerinduan pade akk sweety

assalamualaikum....heyy selama nyy yg saye miss tuu adelah sowang akk yg dah pindah ke indonesia.....saye x pernah rapat or jln sesama dia walaupon kami satu kolah yg same.Sayer mengenali akk ini daripada akk angkat sayer sbb dorang adelah bff.Jadi kami kenal mcm tu jelah..sayer tertarik mengenali akk ini sbb friends saye katerr akk nyy slalu menutup aurat,mmg ramai owg diluar sana menutup aurat tetapi akk ny lain gayernyerr...muka dia sweety tauu....sayer kalo ader mase,adelah bace blog dia sbb dari situ sayer tau perkembangan akk ini.....dlm fb pon sayer ader chat bersama beliau tetapi saya pelik knp sayer rindu akk tuu setelah dia pergi meninggalkan malaysia....perkara nyy x pernah saye beritahu akk angkat sayer sbb kedua duanya sayer syg tapi akk yg saye rindu terasa kehilangan diaaa.....akk angkat sayer pon terasa kesedihan pemergian sahabat baik nyerrr....akk yg sayer rindu nyy,org nyerr amat kuat....selalu bagi semangat at bff dia iaitu akk ain sbb skrunk akk ain slalu rindu at akk yg sayer rinduu ituu....akk angkat saye tuu adelah akk ifi....n akk yg sayer miss ny pulak akk syera.hehehehehe....sowy tulis ttg diri anda yerr akk....sbb sayer suka mengenali or mencontohi owg yg menutup aurat means mcm akk syera ny baik atyy owg nyerrr....saye tau owg diluar sane slalu berkate x semestinyer owg yg menutup aurat itu baik n owg yg membuka aurat nyer jahat.....btol owg diluar sane kater begituu tetapi kwn2 juga perlu tau di dlm dunia nyy  wujudnyerr owg seperti sayer mengenali akk syera yg menutup aurat serta dirinyer tabah menjalani harian idupnyerr...sewaktu  pemindahan akk syera ramai sedih dan menangis dia hadapannya tetapi akk syera tetap bekukan air matenyerr kerna x nak sahabat malaysia dia nmpk air mate yg mahal tuu...nmpk x disitu betapa kuatnyer aty dia nak rempuh kesedihan meninggalkan rmai sahabt 5 emas beliau.Kalo sayer lahh x sekuat dia rasenyerr....hurmm.Ye mmg sayer x brp kenal ngan akk syera ini malah sayer sering melihat beliau dari jauh sewaktu beliau masih berada di sekolah.Smpi sini jelah dulu cerita ttg miss rindu nyyy...hhehehe

Ikhlas dari..